Eastwood si marile personalitati americane din filmele sale

Am tot auzit lucruri bune despre acest film şi am zis să-l încerc. Numele lui Clint Eastwood şi Tom Hanks, şi-au spus şi ele cuvântul.

Posterul filmului Sully

Filmul lui Eastwood ne spune povestea pilotului US Airways, Chesley Sullenberger, pe scurt Sully, şi a sa aterizare miraculoasă pe răul Hudson. Îmi place cum Eastwood expune acest lucru şi începe filmul introducându-ne în toiul acţiunii, care nu este chiar una reală, ci un coşmar. Este un regizor bun, puţin parcă prea axat pe filmele cu şi despre americani, măreţia Americii şi faptele bune ale oamenilor săi mari, în istorie.

Avem de-a face aici cu înfăţişarea lui Sully şi a copilotului sau, Jeff Skiles, în faţă unei comisii care încearcă să determine dacă faptele sale au fost unele bune sau dacă acesta a pus în pericol vieţile celor 154 de oameni de la bord. Ne este arătată această comisie ca pe un cadru care doreşte un fel de ţap ispăşitor în acest caz şi îl doreşte pe Sully cu orice preţ. Refuz să cred că faptele au fost într-atât de dramatice pentru cei doi piloţi şi au fost aproape de a-şi pierde licenţele de piloţi şi chiar puşi sub acuzare...

Mi-a plăcut că scena efectivă în care avionul aterizează pe apă (sau amerizează) nu ne este dată aşa rapid, nouă privitorilor şi când e arătată, e arătată pe părţi. Este cam pe la mijlocul filmului şi este superbăăăă! După care urmează iar o bucată de la comisii şi filmul revine iar la tensiunea şi frica acelor momente în care pasagerii ies din avionul plutind pe răul Hudson. E mişto acest du-te, vino din expunerea accidentului şi nu are cum să nu te ţină în tensiune.

Este un film bun, de 7/10 zic eu. N-o să câştige Oscaruri, dar nici nu merită trecut cu vederea aşa uşor.

Sursa foto: sully-movie.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.