De ce Tamas la nationala ?

Ma uit mereu pe net, la orice stire legata de selectia echipei nationale, apare si acest sub punct. Nu inteleg de ce oare?! 

Misiunea jurnalistilor si a celor din fotbal, este acum sa forteze un antrenor sa cheme un fotbalist de 33 ani si cu atatea antecedente de comportament, sa fie luat la lot ?! Cum asa oameni buni ?! Nu s-a facut atata tam tam cand nu a mai fost chemat "salvatore della patria" Sanmartean si se face la Tamas?!

Gabi Tamas pe vremea cand juca la nationala

Hai sa ne uitam la detalii mai intai si dupa sa vorbim:
  • joaca bine, intr-adevar, dar intr-un campionat in care echipa lui nu prea are adversar, iar atunci cand are, echipa e impinsa de la spate de arbitri
  • implineste in noiembrie acum, 33 de ani si nu mai pare o solutie viabila pentru lotul national mai ales in virtutea faptului ca selectionerul a dat destule semnale ca incearca sa caute jucatori tineri si nu se mai bazeaza pe Rat, Sanmartean, Goian si alti jucatori varstnici, care isi mai faceau aparitii in echipa
  • desi unii ar zice ca nu-i adevarat, eu tind sa zic ca el totusi nu este constant nici in acest campionat, pentru ca isi arata varsta si chiar comite greseli mari, mai ales in meciurile europene ale echipei sale
  • greselile astea sunt trecute cu vederea incredibil de usor, de o presa care in majoritatea cazurilor este atenta la sange cu cine vrea
  • este un jucator cu probleme clare de comportament si bautura, asta e un fapt; un selectioner care se respecta, a pus acest aspect in balanta alaturi de varsta si multitudinea de solutii pentru postul de fundas, cand a decis sa nu-l cheme deloc pana acum. 
Asadar, eu spun ca acest jucator, care pentru nivelul actual al campionatului romanesc, este foarte bun, nu mai are ce sa aduca in plus fata de jucatorii actuali chemati. Poate varsta doar. Redevenind serios, nici nu ar avea in locul cui sa fie chemat. Isi revine Gardos in curand, este Chiriches, Grigore si Moti cu Gaman si Tosca. Chiar sa ne legam viitorul de un jucator de 33 de ani pentru campania asta la Mondiale ?!

A trecut si meciul cu Armenia, s-a jucat cu Sapunaru fundas central (cum o si facea la inceput la FC National si Rapid) care s-a achitat foarte bine de sarcini, deci e foarte probabil ca acest subiect sa fie incheiat clar, cel putin pentru Daum. 

Presa care continua pe acest fagas cu intrebari si discutii despre Tamas si posibila convocare a sa candva la echipa nationala, mi se par deja rau intentionati si care doresc sa strice echilibrul asta care s-a instalat parca de cand avem un selectioner strain.Simplu.

Sursa foto : fanatik.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.