Clue din 1985

Continui sa vad filme mai vechi dar bune cu unul din 1985 care desi nu a parut asa serios si chiar "gripping" de la inceput, a ajuns sa fie si si.

filmul clue inspirat din jocul eponim

Inceputul pare desprins dintr-o carte Agatha Christie : 6 insi care nu au nici o legatura unul cu altul, sunt adusi intr-o casa veche si goala, de catre un necunoscut, pentru a rezolva o crima. Super, nu ? Super cunoscut mai degraba. Dar, fiind din '85, am zis ca merita sanse. Si le-a concretizat.

Desi pare mai prostesc asa uneori (parca totodata incearca si sa satirizeze destul de mult, sa nu zic o idee, restul filmelor de genul mister, crima si ce se mai purta pe vremuri) reuseste zic eu, sa nu treaca limita asta in care, prea multa comedie l-ar face sa nu mai poata fi luat in serios in momentele in care se vrea serios. Cam pe muchie de cutit, dar reuseste zic. In cazuri in care tot apar crime (pentru ca nu ramane doar una tot filmul, da clar) sa poti fi asa linistit, in timp ce cauti indicii si chiar pus pe sotii, denota dorinta regizorului ca privitorii sa nu ia 100% filmul in serios.

Finalul este foarte bun iarasi. Toate cele 3 mai exact. Pai da, sunt 3 finaluri si toate 3 sunt perfect logice, serioase, au motivatie si ce vrei tu. Dupa asta, am citt despre ele si am aflat ca au fost filmate cele 3 finaluri diferite pentru a fivdifuzate alternativ in cinema-uri diferite la momentul aparitiei filmului. Ma bucur ca au fost incluse toate 3 pe varianta video si le-am vazut unul dupa altul. Asa ca...ne alegem singuri ce final dorim. Cred ca e o idee foarte buna dar mai ales foarte bine pusa in practica.

Raman deci la un 8/10 si la acesta, dupa Witness for the Prosecution. O sa continui sa vad filme vechi pentru ca nu dezamagesc. Voi incerca ceva de Sidney Lumet sau Hitchcock (ce-a mai ramas)

Sursa foto : mafab.hu

Niciun comentariu

Un produs Blogger.