It Comes at Night

Am zis în sfârșit să mai scriu și eu ceva de un film. Printre muncă, sala și Youtube, să mă mai ocup și de pasiunea de odinioară: review-urile de filme. Continui deci cu filmul ăsta mișto și mult mai bun decât notă să pe IMDb.

posterul filmului vine noaptea

Am mai povestit că cel mai tare joc jucat vreodată și poveste care m-a prins, a fost Last of Us. Se pare că acest tip de povestire și cu acest tip de oameni singuratici sau meticuloși, mă prind foarte mult. De asta mi-a plăcut mult și It Comes at Night, mai ales că  Joel Edgerton îmi pare fix un Joel din jocul menționat. 

M-a bucurat și faptul că a fost unul din cazurile alea în care plăcându-mi trailerul văzut, am decis să ignor notă mai mică a filmului și mai ales review-urile mediocre ale oamenilor de pe IMDb. 

Găsim un om care își face treaba meticulos zi de zi, luna de luna, în jurul casei sale, apărându-și familia de un rău pe care nu îl vedem. Are grijă de toate aceste lucruri, iar la inserat, se retrage în confortul casei sale, având grijă că ușile să fie mereu închise. Toate astea până când, într-o seară, găsește ușa de la intrare deschisă și pe copilul sau afară. 

De aici totul începe s-o ia la vale puțîn, el ajunge să găsească o familie, printr-o circumstanță ciudată. Apoi decide să le permită acestora să stea cu familia să în casă mare, dar, numai respectând niște reguli, după care și el a trăit în tot acest timp. 

Îmi place expunerea, atmosfera și tensiunea creată de regizor, mai ales noaptea. Mi se par mult mai interesante și reușite aceste filme în care nu îți este arătat mare lucru, sau chiar deloc, de către regizor, însă prin cadre și unghiuri deștepte, efectul final este mult mai bun decât dacă ai vedea, să zicem, cine știe ce creatură. 

Dacă vrei să vezi ceva gen Blair Witch, în care nu vei fi complet lămurit la final (să zicem doar atât) despre cele întâmplate, asta e un film bun pentru ține. Dacă însă cauți ceva cu creaturi fioroase sau zombie, atunci bagă un I Am Legend sau World War Z. Eu merg pe un 7/10 clar. 

Sursa foto: elmercurio.com.mx

Niciun comentariu

Un produs Blogger.