Universul Harry Potter si vaca mulsa de bani

Fiind mare fan Harry Potter, nu aveam cum să ratez filmul asta. Chiar dacă e o oarecare extensie a universului magic, după cum spunea şi J.K Rowling, care mai adaugă şi că această extensie trebuie tratată că atare şi nu că un prequel sau sequel, filmul se follseste totuşi de nişte nume cunoscute fanilor înfocaţi pentru a-i atenţiona că filmul se petrece în lumea magică.

poster Animale fantastice şi unde le poţi găsi

Dacă am avut parte de 8 filme în UK cu actori britanici, ca în cărţi, acum de ce să nu avem şi un film în America şi cu actori americani?! Aşa ajung Colin Farrell şi Johnny Depp să apară în filmul plin de magie şi vrăji. Totuşi, tind să văd o diferenţa între lumea magică din filmul asta şi cea din precedentele. Şi nu mă refer doar la diferenţele dintre UK şi USA şi la cuvântul folosit pentru încuiaţi peste ocean. Pe care, am văzut că toţi ceilalţi care au scris ceva despre acest film, au avut grijă să-l enunţe: "ştii cum se spuneau încuiaţilor în America?" Ei bine, eu nu mai fac referire la asta, că în afară de cuvântul ăla şi bineînţeles, de aspectul clădirii Ministerului Magiei, nu e nimic diferit. Şi până la urmă, e normal să fie şi diferenţe că totuşi, fiecare ţară, are sistemul ei. Nu e peste tot la fel nici în lumea noastră actuală a no-mag-ilor... ups, tot am zis-o :))

Povestea deja o ştiu cam toţi care au fost interesaţi, cu un scriitor, Newt, care ajunge în New York în căutarea unei creaturi magice pentru a o adaugă colecţiei din valiza să. Printr-o circumstanţă comică oarecum, se încurcă valiza să cu cea a unui no-mag şi câteva creaturi scapă prin oraş. Alături de un fost auror, (bine că termenul asta nu a fost schimbat) începe să dea de urmă valizei plină cu animalele magice. Că să fie un film bun avem o poveste aşadar interesantă, presărată cu momente comice datorate şi incuiatuluipe care îl iau cu ei, o firimitură de poveste romantică, efecte speciale cât cuprinde, un plot twist şi nişte bătăi cu baghetele. Avem universul magic şi să lipsească nişte vrăji şi lupte în baghete?! Nici o şansă :)

Per total, e un film bun, cu nişte personaje pentru care ajungi să ţii, o poveste interesantă dar totuşi insuficientă după mine. Oricum, pentru a fi edificat complet, cred că trebuie să vedem şi în ce direcţie merge următorul film. După aceea voi vedea dacă mai are rost să le văd şi pe următoarele 3. Miroase puţin a vacă mulsă de bani, dar să vedem dacă e doar o impresie sau aşa o fi pe viitor. Eu îi dau un 7/10 deci.

Sursa foto: screenrant.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.