Un film de pus in Infern

Am citit doar Codul lui Da Vinci, dar am văzut ambele filme până acum. A apărut asta, regizat tot de Ron Howard şi cu Tom Hanks şi am zis să-l încerc din postura de privitor doar.

posterul filmului Inferno

Începe mişto, rapid şi alert. Nişte flashback-uri sau cum să le zic...premoniţii cu creaturi care mă duc cu gândul la World War Z sau alte filme cu zombie tot apar şi mă uit mai bine dacă nu am greşit filmul sau e vreunul fake sub titlul de Inferno. Nu mă înşel. Primesc asigurări că aşa e începe şi cartea. Nu că-mi displace, dar parcă nu-l văd pe Hanks în filme alături de oameni cu faţă la spate.

Îmi place că încă de la început apare şi o actriţa de la noi: Ana Ularu, făcută să pară cam băieţoasă şi urâtă sincer faţă de infatusarea să normală.

Revenind la subiectul filmului, poate m-am obişnuit eu cu Robert Langdon, dar e prea deştept şi rezolva orice mister din punctul A, fix cât e nevoie să ducă mai departe acţiunea, în punctul B. Dar atât şi nicidecum până în C, căci altfel ce mai caută în B?! Asta ar fi problema mea cu cărţile lui Dan Brown. Hai să zicem, când citeşti prima carte, e frumos cum îl vezi pe Langdon alergând prin Franţa după indicii, dar parcă de la a 2 a acţiune pe tiparul asta, prin Roma, parcă te întrebi: dar omu asta e la maraton? Merge de la o biserica la altă parcă doar că să semneze condica. Înţeleg că e deştept dar mereu şi mereu găseşte indiciul potrivit, care-l poartă în direcţia potrivită. Asta e băi-ul meu, dar dacă ai citit sau văzut şi primele două cărţi cunscute, atunci poate vei şi ştii că treaba asta cu ajutorul apropiat care e de fapt duşmanul, începe să fie cam evidenţă deja. Şi asta e al 2 lea lucru văzut, care mă face să-mi pierd interesul pentru acest tip de personaj.

În afară de asta, avem şi o acţiune puţin grăbită şi fadă. Ne alergăm aşa din Florenţa (care arată superb în cadrele luate, bravo editorului şi cameramanilor pentru filmări) în Veneţia unde merg doar pentru a vorbi cu un ghid despre nişte statuete despre care află că nu sunt originalele şi pentru asta trebuie să zboare la Istanbul. Păi nu era mai nene mai simplu să suni la Veneţia:
- Noi suntem în Florenţa şi vrem să vedem statuia X, e originalul la voi în Veneţia sau nu?
- Nu domnule, la noi este o replică. Piesă originală e la Istanbul.
- Mulţumim mult.
- O zi bună.

Din aceste cauze şi pentru finalul previzibil puţin, dar şi schimbat maxim faţă de cel din carte, mi s-a părut cam cel mai slab film din serie. La mine are un 6/10 şi am să sper că e ultima dată când Hanks îl joacă pe Langdon. Nu de alta, dar s-au terminat şi cărtile 'bune' să zicem.

Sursa foto: noblegenbio.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.