Viata adusa de pe Marte

Apărut pe ecrane mai devreme decât trebuia, mai ales în virtutea faptului că în luna mai revine Alien pe ecrane, Life ne prezintă o poveste similară acestuia şi ţin să zic că mie mi-a plăcut foarte mult.

Life: primele semne poster

Deşi a ajuns la 7.0 pe imdb deja şi probabil va mai scădea, filmul e catalogat de toţi ca fiind o clona a lui Alien. Mie nu mi se pare corect acest aspect pentru că: este scris bine şi inteligent, personajele şi situaţiile sunt reale, acest tot creând un sentiment palpabil de tensiune dar mai ales de claustrofobie pe tot parcursul filmui.

Similitudinile cu Alien, sunt astea: şi acest film este despre o formă de viaţă extraterestră (alien) găsită în spaţiu. Nu mi se pare că Ridley Scott este singurul regizor care are voie să facă filme SF-horror despre creaturi găsite în spaţiu, iar dacă a făcut-o în 1977 primul, deţine monopol pe această idee.

Lăsând alte filme la o parte, Life a arătat foarte bine bucuria unei descoperiri grandioase pentru umanitate (mai puţin o scenă în care copii din Times Square discutau cu astronauţii staţiei spaţiale), miracolul spaţiului cosmic şi greutatea înfruntării unor probleme acolo sus. Efectele speciale au fost foarte bune, cum se cere acum la orice film ce doreşte să fie luat în serios. Deşi în spaţiu, mi-a plăcut că nu a fost foarte mult "shakey-cam" deci şi momentele în care nu prea înţelegeai mare lucru din agitaţia de pe ecran, erau foarte rare şi scurte. Spre deosebire de Resident Evil. A avut şi momente tensionate, care zic eu, au fost abordate foarte bine, ţinându-mă pe marginea scaunului.
Au fost destule faze în care după o anumită situaţie, îmi venea în cap o întrebare pentru personaje şi îmi plăcea că de aproape fiecare dată, se găsea cineva de pe ecran să o pună. E un film interesant, cu un climax foarte...bine făcut aş zice, că să nu divulg prea multe altfel şi dacă reuşeşti să nu te laşi influenţat de "critici" atunci mergi să vezi un thriller-SF presărat cu elemente horror. Eu îi dau un 7/10.

PS: este nerecomandat sub 15 ani pe bună dreptate, în America fiind R Rated, cum rare fime de la ei sunt în zilele astea: Deadpool şi Logan îmi vin doar în cap.

PS2: nu e un prequel la Venom, oricâte site-uri încearcă să facă trafic cu chestia asta. N-are legătură cu universul pe care Sony încearcă să-l creeze în jurul lui Spider Man.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.